Nog
223 dagen
te gaan!
Kanker heb je samen

Een foto bij een bericht van een lieve vriendin.

Niet zomaar een oproep, niet zomaar een vriendin… en niet zomaar een foto.

Twee handen in elkaar, het beschermengeltje voor eeuwig op de polsen van twee lieve, mooie en krachtige kleindochters, dochters en zussen. Twee handen in elkaar met daarachter de prachtige foto van een sterke en dappere vrouw, moeder en oma.

En ineens het besef dat dit is waar het om gaat… Kanker heb je niet alleen!

De voorgaande zes jaren heb ik gereden met mensen op mijn bagagedrager, mensen die de strijd tegen kanker nog streden of gestreden hadden. Om te gedenken, als steun voor de liefhebbenden die iemand moesten missen.

De laatste keer dat ik de Alpe beklom stond mijn moeder op de finish op mij te wachten. God, wat wilde ik graag naar haar toe aan het einde van deze intense dag…. alsof ik vloog.

Afgelopen jaar is een intens jaar geweest. Meer dan intens.

Een jaar waarin ik heb geleerd hoe belangrijk het is dat je vrede met dingen moet leren hebben. Een jaar waarin ik de kracht van mijn vrouw en dochters destemeer heb mogen ervaren. Een jaar waarin ik de steun van de mensen om ons heen meer dan gevoeld en gewaardeerd heb.

Op 2 juni zal ik zeker fietsen voor iedereen waar ik vanaf 2009 voor heb gereden… Thordis, Joey, Jonah, Martine, Richelle, Bas en alle Akkies, voor Jaap, Jan, John, Frida, Sophie, Rimmer, Sietze, de moeder van Barney. Voor Klaas, Bep, Marjan, Koos, Bert, Aida, Caroline en Caryanne, voor Roel, John, Fons en Hanneke.

Maar zal ik dit jaar meer dan eerdere jaren in gedachten bij iedereen zijn die om hen heen heeft gestaan. Die meegemaakt hebben wat wij de afgelopen jaren hebben meegemaakt.

Op 2 juni rij ik niet alleen voor mijn moeder, maar ook voor Ayesha, Amy, Merel, Dennis, Marja, Menno.

En vooral voor mijn vader!

Trots op hem, dankbaar voor hoe hij mijn moeder in haar ziekte heeft gesteund en bijgestaan en voor de ruimte die hij ons heeft gegeven om hier deel in te mogen zijn.

Het was een heftig jaar, maar op 2 juni zal ik aan het einde van een intense dag naar ze toe klimmen….

Alsof ik vlieg.

 

PS
Wil je mij een extra steuntje in de rug geven; https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/erwinvanderheijdenKlik HIER om een bericht of reactie achter te laten in het Gastenboek.

Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)