Nog
-109 dagen
te gaan!
Gelukkig heb je soms geen woorden nodig...

Ik heb al zo lang de woorden niet kunnen vinden.
Ben me meer dan bewust dat dit het eerste stukje is dat ik dit jaar schrijf.

Een stoplicht in Hoorn, afgelopen zaterdag.
Ik heb er al zo vaak gestaan; een slok uit mijn bidon nemen, rustig in het zonnetje wachtend tot ik mag oversteken of gewoon blij dat ik mijn benen even rust mag geven.

‘2010….. ‘.

Ik kijk naast me en zie een vrouw op leeftijd die me glimlachend aankijkt. Haal de dopjes uit mijn oren, ik zorg altijd dat ik alles hoor en heb de dopjes in als het hard waait, maar het staat wel zo netjes als je met iemand praat.

‘2010….  Ga je dit jaar weer?!’

Het duurt even totdat tot me doordringt wat ze bedoelt.
Ik draag mijn Alpe d’HuZes winterjack… het jaartal 2010 staat in de kraag.

‘Jazeker, ik ga ook dit jaar weer, mevrouw, voor de zesde keer’.
 
De vrouw steekt haar duim op en vertelt dat ze haar man net heeft verloren; hij was een wielrenner en ze heeft nog houten wielen. ‘Ik heb alles weg gegooid, maar die wielen gooi ik niet meer weg’ zegt ze met een lieve glimlach.

‘Het is zo goed wat jullie doen!’.

Hoe anders was het aan het einde van de zomer vorig jaar.

Precies op die kruising., alleen aan de andere kant. Een mooie rit uit mijn werk achter de rug en wachtend, puffend bij het stoplicht.

‘Graaier!!!’

Het duurde even totdat tot me doordrong dat het aan mij gericht was. En nog eventjes voordat tot me doordrong waarom de man het vanuit zijn auto riep; ik had mijn Alpe d’HuZes tenue aan!

Sindsdien heb ik mij en ons heel vaak moeten verdedigen.

De jaren daarvoor moest ik mensen nog vertellen wat Alpe d’HuZes inhield en waar we voor staan, maar sinds afgelopen september lijkt iedereen alles al te weten. En voelt iedereen de behoefte om vooral maar te vertellen wat er allemaal niet aan deugt en waar het mis ging.

Afgelopen zaterdag, nadat ik bij het op groen springen van het stoplicht de aardige vrouw een heel fijne dag wens, kijk ik tijdens het op gang komen naar de overkant.

En neem me voor om nog twee- en halve maand de gesprekken over ‘het gedoe’ geduldig te voeren. Om toch keer op keer uit te leggen wat ons drijft en wat Alpe d’HuZes wél inhoudt.

Op 5 juni zal ik voor het zesde jaar op rij Alpe d’Huez beklimmen voor diegene die de strijd tegen kanker hebben gevochten, gewonnen of verloren of nog steeds vechten. Voor hen die meevochten of nog steeds meevechten.

En als ik na mijn laatste klim boven kom zal mijn moeder daar staan.

Gelukkig heb je soms geen woorden nodig.

Erwin

Op deze pagina zal ik de voorbereidingen op Alpe d'HuZes 2014 en alles wat dit met zich meebrengt, bij gaan houden. Wilt u ook de digitale Fietsen Met Een Missie nieuwsbrief ontvangen, klik dan HIER.

Klik HIER om een bericht of reactie achter te laten in het Gastenboek.

Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)