Nog
76 dagen
te gaan!
Ik beken ....

Het was niet afwachten óf maar afwachten wannéér de vraag gesteld zou worden.

Hoewel ik ook niet aan elke automonteur uit mijn omgeving vraag of hij ook wel eens onnodig ruitenwissers wisselt, hoewel ik ook niet aan elke bevriende ambtenaar vraag of ook hij steekpenningen aanneemt en zeker niet aan alle vrienden en collega’s met een rijbewijs vraag of zij ook met drank op achter het stuur kruipen, was de vraag na de ophef rondom de Salbutamol-kwestie van Froome onvermijdelijk.

“Zit jij ook aan de doping?”

Het antwoord was misschien wat minder verwacht… en een op sensatie beluste blik was dan ook onmiddellijk mijn deel.

“Jazeker! Ik sta stijf van de doping. Al tien jaar op rij!”

Al zou ik zo graag gewild hebben dat ik met een gerust hart met het tegendeel had kunnen antwoorden en kwam het wat rauw op het dak maar transparanter en eerlijker dan dit kon ik niet zijn.

De doping sleept mij er doorheen.

Als ik er even geen zin meer in heb.  Als ik met rotweer op mijn fiets stap om toch de nodige kilometers te maken. Als ik tot mijn oksels in de verzuring eigenlijk wel klaar ben met de zelf opgelegde interval training. Als ik leukere dingen te doen heb dan mijzelf af te beulen terwijl anderen lekker met een biertje op het terras zitten.

En hoe gek ook; deze doping zorgt er voor het negende jaar voor dat ik mijzelf al die dingen blijf opleggen.

Natuurlijk zou ik zoveel liever hebben dat deze doping er niet meer zou zijn.

Want ik zou zoveel liever willen dat Hanneke en Roel een veel minder heftige weg voor de boeg zou hebben na de weg die ze al afgelegd hebben

En hoe blij wij zijn dat Sylvia er komende juni bij is, wat zou ik zoveel liever hebben gehad dat zij en haar gezin er onbezonnen en zonder de bagage die zij zullen blijven dragen bij zouden zijn.

Ik zou zoveel liever mijn moeder bovenop de berg zien komende juni dan dat ik haar alle dagen van het jaar in mijn gedachten en hart meeneem. Zou alles geven voor nog een gesprek, een knuffel of om haar nog een keer te zien.

Ik zal mij ook in 2018 inzetten voor de strijd tegen kanker en ik beken bij deze; stijf van de doping.

Maar wel stijf van de emotionele doping.

Ik wens iedereen bij deze hele fijne feestdagen en alvast een Goed, Gezond en Gelukkig 2018.


Klik HIER om een bericht of reactie achter te laten in het Gastenboek.

Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)